OP = OP

Fonty Bambou 430 (OP=OP) pakket van 9 stuks

Artikel 1 van 7
€ 44,10 € 20,25 (inclusief btw)

Een  glad en zacht garen uit 100% bamboe.

Samenstelling: 100% bamboe (viscose)
Gewicht/looplengte: 50 g = ca 95 m
Aanbevolen naalddikte: 3 tot 3,5 mm
Stekenverhouding: 10 x 10 cm = 24 steken x 32 naalden
Fijne was 30ºC / Gebruik nooit wasverzachter / Plat laten drogen

Trui maat 40: ca. 12 bollen

Garens van bamboevezels zijn gekend voor hun zachtheid en comfort. Hierdoor zijn ze (net als katoen) bijzonder geschikt voor mensen die allergisch reageren op gewone wol.

Bovendien hebben de vezels anti-bacteriële eigenschappen door het specifieke productieproces, waardoor lichaamsgeuren niet in het kledingstuk blijven hangen. Fonty Bambou is anti-allergeen, anti-bacterieel en klimaatregelend. En aldus geschikt voor alle seizoenen.


Over FONTY :

DE VERVAARDIGING
Fonty, "la Filature de Rougnat" is een van de laatste wolspinnerijen en ververijen die nog in bedrijf zijn in Frankrijk. Opgericht in 1880 nabij de bron van de Cher, in het hart van de Combrailles, in Creuse, een traditioneel land van veeteelt en textielindustrie, is dit traditionele bedrijf een van de schatten van het lokale erfgoed. Met het label "Living Heritage Company" (EPV) bestendigt zij een uitzonderlijke knowhow die van generatie op generatie wordt overgedragen. Het bestaat uit originele processen, gespecialiseerde vaardigheden, opgebouwde ervaring en in de loop der jaren verfijnde gebaren, gekoppeld aan een vloot van traditionele machines, die getuigen van de historische plaats van de regionale textielindustrie, en die het team onderhoudt, renoveert en geleidelijk completeert.

GARENS EN KLEUREN
Filature Fonty produceert hoogwaardige garens van dierenvachten en natuurlijke plantenvezels: merino, alpaca, yak, kameel, mohair, angora, zijde, kasjmier, linnen, katoen en bamboe. De grondstoffen worden zorgvuldig geselecteerd. De vachten zijn afkomstig van lokale of regionale boerderijen, maar meestal uit Frankrijk, Europa, Centraal-Azië of de wollanden van het zuidelijk halfrond. Deze materialen worden verwerkt tot gekaard of gekamd garen, roving of lint.
Dankzij zijn performante ververij kan Filature Fonty een groot aantal kleuren voor zijn garens reproduceren of creëren: ongebleekte of originele vachtkleuren, geverfd met natuurlijke of synthetische pigmenten, maar altijd met bijzondere aandacht voor het milieu.

SPINNEN, VERVEN
De ruwe vezels waaruit de grondstof bestaat, worden gewassen, gesorteerd, geklopt, gekamd, geprepareerd, gemengd, gekaard, gesponnen, getwijnd, samengevoegd, afgewikkeld en in strengen gestopt, ontvet, geverfd, verzacht, gespoeld, gedroogd en bespoten, gewogen en geprepareerd tot kegels, strengen, klossen of ballen.
De kleuren worden geproduceerd in het verfatelier, dat zelf wordt ondersteund door een ecologische waterzuiveringsinstallatie die gebruik maakt van de filtrerende eigenschappen van rietstengels. Het verfteam brengt met creativiteit en knowhow een bibliotheek van duizenden kleurschakeringen tot leven en creëert elke dag nieuwe tinten om aan de vraag van onze klanten te voldoen.

ONZE KLANTEN
Onze klanten waarderen kwaliteitswol, geassocieerd met originele kleuren, gemaakt in Frankrijk, met edele en traceerbare materialen, in een verantwoord kader: het zijn gepassioneerde breiers, stoffeerders, wevers, ambachtslieden, ontwerpers en modeontwerpers van haute couture, breigoedfabrikanten; veel kwekers vertrouwen ons ook de verwerking van hun ruwe wol tot keurig garen toe.

ONZE ENGAGEMENTEN EN VERPLICHTINGEN
Ecologie in de breedste zin van het woord staat centraal bij het Filature Fonty team, dat een eco-gevoelige, eco-verantwoorde en duurzame ontwikkeling nastreeft: natuurlijke materialen, terugwinning en productie van hernieuwbare energieën, korte kringlopen, vermindering van inputs, eliminatie van vervuilende stoffen, ecologische waterzuivering, selectieve sortering, terugwinning van afval, eerlijke handel, betrokkenheid bij verenigingen en welwillendheid in relaties vormen de kern van het Filature Fonty project.

© 2013 - 2024 Miete Confiete | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel