Rosários 4 is een Portugees bedrijf gespecialiseerd in productie van garens voor breien, haken en wandtapijten. Er wordt veel belang gehecht aan kwaliteit, met de natuur als voorbeeld en inspiratie. Er wordt ingezet op natuurlijke vezels (of van natuurlijke oorsprong) als weg naar meer duurzaamheid. Sinds 1979 worden er met veel plezier diverse garens gecreëerd met de overtuiging dat breien, haken en borduren mensen gelukkiger maakt.


EEN GESCHIEDENIS DIE TWEE GENERATIES VOOR DE OPRICHTING VAN HET BEDRIJF BEGON

Boven in het dorp Mira de Aire ligt de garenfabriek Rosários 4, tegenover de hellingen van de berg die naast het dorp loopt. De geschiedenis van Rosários 4 begon precies daar, aan het eind van de jaren zeventig, met het verven van de garens door de hand van Manuel Delfim do Rosário, oprichter en verver van de fabriek.

Maar de band met wol en het werken met garens maakt al lang deel uit van de familie - al in de jaren dertig van de vorige eeuw kaarden en sponnen de grootouders en ooms van Manuel Delfim wol, die werd gebruikt voor het maken van mutsen en dekens. Ook zijn moeder werkte in deze sector: zij was weefster en maakte dekens op houten weefgetouwen. Ook nu nog zijn dekens traditioneel in de regio.

De textielindustrie was toen een van de belangrijkste in de regio en zowel de stichter als zijn vrouw Conceição werkten in een textielfabriek. Zo werd de in verschillende generaties opgebouwde knowhow gecombineerd met ervaring en kennis, wat leidde tot het ontstaan van Rosários 4.

HET EERSTE BREIGAREN

In het begin was de activiteit van Rosários 4 geconcentreerd in de ververij, waar wollen en synthetische garens werden gekleurd om te voldoen aan de behoeften van de vele breifabrieken die toen actief waren.

De fabriek groeide echter snel en aan de ververij werd het spinnen toegevoegd en in de jaren tachtig werd begonnen met de productie van garens voor tricot. Catita, een acrylgaren, was het eerste breigaren dat werd geproduceerd. Vandaag de dag, al meer dan 30 jaar oud, maakt het nog steeds deel uit van de Rosario 4 garencollectie en is het voor velen een klassieker en een garen bij uitstek.

https://rosarios4.com/wp-content/uploads/2017/07/ficacao_767.jpg

ARRAIOLOS TAPIJT EN BORDUURGAREN

Het Arraiolos wandtapijt is een van de oudste en belangrijkste borduurtradities in Portugal. Het wordt gemaakt met 100% wollen draad op jute stof, waardoor de traditionele motieven en patronen van dit type wandtapijt ontstaan. Het was in 1995 dat Rosários 4 begon met de productie van 100% wollen Arraiolos-garen, met het Pure New Wool-certificaat, dat vandaag de dag een referentie is, niet alleen vanwege de kwaliteit, maar ook vanwege het uitgebreide kleurengamma - meer dan 400 - een ware stimulans voor de creativiteit en het behoud van een honderdjarige traditie. Het was ook in deze periode dat Rosários 4 tapisseriewerk begon te produceren en borduurgaren aan zijn collectie toevoegde.

EEN INNOVATIEVE EN GROEIENDE COLLECTIE NATUURLIJKE GARENS

De inzet van Rosários 4 op natuurlijke garens maakt deel uit van het beleid en de positionering van het bedrijf, die niet alleen voortvloeien uit het antwoord op een groeiende vraag naar kwaliteitsgarens, maar ook uit een attente en milieubewuste houding die alle activiteiten van het bedrijf kenmerkt en doorkruist.

Zo is onze Ecofriendly Collection, een geregistreerd merk, collectie na collectie gegroeid, met garens van de meest uiteenlopende samenstelling: wol, katoen, linnen, zijde, maïsvezel, bamboe, melkeiwit, suikerriet en kurk - een plantaardig materiaal waarvan Portugal de grootste producent ter wereld is.

Naast de natuurlijke vezelgarens heeft Rosários 4 ook een collectie garens met natuurlijke verfstoffen ontwikkeld, gemaakt met plantaardige of dierlijke kleurstoffen.

ELK SEIZOEN NIEUWE PRODUCTEN

Twee keer per jaar lanceert Rosários 4 nieuwe garencollecties, gecreëerd volgens de huidige trends en marktverwachtingen. De Handarbeit und Hobby beurs in Keulen, Duitsland, waar Rosários 4 sinds 2003 aanwezig is, is een van de belangrijkste momenten voor de presentatie van nieuwe producten. 2017 was geen uitzondering en naast de nieuwe garencollecties lanceerde Rosários 4 op deze editie van de beurs ook de verfkit, om thuis garens te verven. Dit nieuwe product werd met groot enthousiasme ontvangen, zowel op de nationale als op de internationale markt.

HET VEROVEREN VAN NIEUWE MARKTEN

De millenniumwisseling bracht ook een verandering in de visie, die zich richtte op de buitenlandse markt, en zo het proces van internationalisering inluidde. Sindsdien heeft Rosários 4 zijn plaats veroverd op verschillende markten - niet alleen in Europa, maar ook in Azië, Australië en Amerika.

Dankzij de presentatie van kwaliteitsproducten en toegevoegde waarde heeft Rosários 4 zich kunnen bevestigen als referentiemerk. Het feit dat het een producent is, is meer dan ooit een voordeel en een differentiatiefactor, die het mogelijk maakt op een gepersonaliseerde manier te reageren en oplossingen te ontwikkelen die zijn afgestemd op de behoeften van elke klant.

ZORG VOOR HET MILIEU

Het bewustzijn van de noodzaak om een verantwoordelijke en innovatieve houding ten opzichte van het milieu aan te nemen, komt tot uiting in de positionering en procedures van Rosários 4. Een ordelijk gebruik van hulpbronnen, investeringen om de ecologische voetafdruk te verkleinen en het bevorderen van een steeds sterker milieubewustzijn bij de werknemers zijn enkele van de uitgangspunten van het bedrijf. Daarom worden al lang procedures toegepast zoals: selectieve scheiding van afval voor recycling; voorbehandeling van vloeibaar afvalwater in onze eigen AWZI (industriële afvalwaterzuiveringsinstallatie), en de controle van gasvormig afvalwater, naast vele andere.

De door Rosários 4 ontwikkelde producten weerspiegelen ook het standpunt van het bedrijf, dat de voorkeur geeft aan natuurlijke vezels, en zelfs een garencollectie met natuurlijke kleurstoffen heeft gelanceerd, op basis van kleurstoffen van plantaardige of dierlijke oorsprong.

KWALITEITSBELEID

Het garanderen van een kwaliteitsservice en uitstekende producten is een permanente zorg van het bedrijf. Daarom houden wij altijd een aantal principes in gedachten die ons leiden naar voortdurende verbetering.

- Voldoen aan de behoeften en verwachtingen van de klanten en aan de wettelijke vereisten die op het product van toepassing zijn;
- Bevorderen van de kwaliteit van werkmethoden en processen;
- Voortdurende verbetering van het kwaliteitssysteem;
- Partnerschappen met klanten en leveranciers;
- De voorwaarden garanderen voor een gemotiveerd team van medewerkers;
- Financiële stabiliteit garanderen;
- Beschikbaar zijn voor relevante belanghebbenden.

De certificering volgens de kwaliteitsnorm ISSO 9001 bewijst dat wij onze normen en filosofie op het hoogste niveau blijven handhaven. Meer informatie over Rosários 4 vindt u hier.

https://rosarios4.com/wp-content/uploads/2017/10/pic001.jpg?id=4947

© 2013 - 2024 Miete Confiete | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel