Knitting for Olive maakt breipatronen voor degenen van wie je houdt - en nu ook voor jou.
Wij zijn een familiebedrijf, bestaande uit moeder en dochter.

Het begon allemaal met ons breien voor degenen van wie we het meest houden en van wie we het meest houden. We breiden voor onze kinderen en kleinkinderen en de kinderen en kleinkinderen van lieve vrienden, en eind 2015 zijn we begonnen met een kleine online winkel die baby- en kinderpatronen verkoopt. Om onze klanten de beste brei-ervaringen en de mooiste resultaten te geven, besloten we ons eigen garen te maken.

In het jaar 2017 werden onze eerste patronen voor volwassenen gepubliceerd, die net zo rustig steeds meer worden. We hebben veel ideeën en er zijn altijd nieuwe recepten onderweg. We wonen momenteel in Frederiksberg, waar we in 2017 een kleine winkel openden die toen ook de verpakking deed voor onze online winkel.

Sindsdien is onze KFO-familie uitgegroeid tot een toegewijd team van 15 man - sommigen werken in onze 2 garenwinkels en sommigen in de kantoren en het magazijn. We worden momenteel vertegenwoordigd door meer dan 200 winkeliers in 26 landen over de hele wereld en er komen er nog meer bij.

Wij zijn een familiebedrijf gevestigd in Kopenhagen - Denemarken. We zijn omringd door veel kinderen, die ons talloze inspiratie en ideeën geven.  We hebben altijd nieuwe patronen in de maak.

We hopen dat u geniet van ons garen en onze ontwerpen.


Ons garen

Onze visie is om heerlijke, milieu- en diervriendelijke garens te maken van 100% natuurlijk materiaal in een echt goede kwaliteit en in een veelheid van prachtige natuurlijke en aardse kleuren.

We gebruiken alleen merinowol die afkomstig is van schapen in Patagonië, waar niet gemuilkorfd wordt. We gebruiken ook mohair van in Zuid-Afrika gefokte angorageiten, en het garen wordt ook lokaal geproduceerd. Onze garens zijn traceerbaar tot de individuele boerderijen, wat betekent dat we precies weten van welke boerderijen, boeren en geiten onze wol afkomstig is.

Ons mohair is duurzaam en RMS (Responsible Mohair Standard) gecertificeerd. Het garen wordt geproduceerd met veel respect voor het welzijn van de dieren en met sociale verantwoordelijkheid. De zijde is wreedheidvrij. De zijdevezels worden verzameld uit cocons nadat de chrysalen zijn uitgegroeid tot motten en ontsnappen. Dit betekent dat de zijderupsen tijdens het proces niet worden gedood zoals bij de conventionele zijdeproductie.

Onze spinnerijen volgen ethische, technische en milieunormen en maken garens zonder schadelijke chemicaliën. Al onze garenkwaliteiten zijn Oeko-Tex Standard 100 geverifieerd. De Oeko-Tex Standard 100 certificering is een label voor humaan-biologische producten, dat garandeert dat gebruikers niet worden blootgesteld aan schadelijke effecten van de textielproducten.

Wij creëren en selecteren onze kleuren zorgvuldig en laten ons vaak inspireren door de seizoenen.


Duurzaamheid

Wij vinden het belangrijk dat we zo goed mogelijk voor onze planeet zorgen, zodat vele anderen er tot ver in de toekomst van kunnen profiteren. Daarom proberen we het gebruik van plastic zoveel mogelijk te beperken. Onze productie verscheept garen naar ons in gerecycled plastic, dat wij vervolgens sorteren voor recycling.

Het garen wordt ook verpakt in kartonnen dozen, die wij recyclen en het garen doorsturen naar onze dealers. Alle bestellingen in onze online winkel worden verzonden in zakken van gerecycled papier en een paar in gerecycled plastic. De banners op ons garen zijn ook gemaakt van gerecycleerd papier. Daarom is het oppervlak niet zo glanzend als bij veel andere banners en worden ze krulleriger.

We proberen ons er voortdurend van bewust te zijn hoe we in ons werk het beste voor het milieu kunnen zorgen.

© 2013 - 2024 Miete Confiete | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel