Visserstruien verzameld

Vorige Artikel 61 van 64 Volgende
€ 29,99 (inclusief btw)

Visserstruien verzameld
Stella Ruhe

Alles over de Nederlandse vissers en hun truien. Met 15 nieuwe breipatronen.
112 historische truien met breischema's uit 63 vissersplaatsen

In Visserstruien verzameld zijn de mooiste truien uit Visserstruien en Visserstruien 2 gebundeld. Beide boeken gaan over de handgebreide truien die tussen ca. 1860 en 1950 in Nederland door vissers zijn gedragen, over de vissers zelf en hun zware leven en over de vrouwen die de truien breiden. Daarnaast bevat het boek 15 nieuw gevonden truien uit acht vissersplaatsen waar nog niet eerder truien gevonden werden. Onder meer uit Akersloot, Rossum, Ten Boer en Kampen.

De historische truien zijn alleen nog op oude foto’s terug te vinden. Het zijn mooie, eenkleurige, handgebreide truien met in recht en averecht gebreide patronen. Om een visserstrui met zijn vele symbolische motieven te kunnen begrijpen, moet je ook de moeilijke omstandigheden in ogenschouw nemen waarin vissers en hun families leefden en werkten. Daarom zijn deze truie hier weer in hun historische en sociaal-culturele context geplaatst.

Stella Ruhe heeft alle op foto’s gevonden truien uitgewerkt in schetsen en breischema’s, die door 40 vrijwillige breisters in hedendaagse wollen garens opnieuw zijn gebreid. Met de uitgebreide technische beschrijving kan zo iedereen een eigen visserstrui breien.

9789077330401
272 blz.
hardcover - gebonden

© 2013 - 2022 Miete Confiete | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel